F.A.Q

Hieronder vind U de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat Uw vraag er niet tussen, stuur je vraag in een email naar info@rijschooldavinci.nl. Wij zullen Uw vraag zo snel mogelijk proberen te beantwoorden.
Bellen kan natuurlijk ook op telefoonnummer: 0183-513418.


* In welke plaatsen geven jullie rijlessen?

Wij geven rijlessen in de volgen plaatsen: Dordrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Rotterdam, Papendrecht, Gorinchem, Werkendam, Sleeuwijk, Woudrichem, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Nieuwendijk, Almkerk, Hank, Dussen en Andel.

* Hoeveel lessen heb ik ongeveer nodig?
Het gemiddelde aantal lessen dat men nodig heeft om zijn/haar rijbewijs te halen ligt op ongeveer 35 rijlessen. Heb je er veel of weinig gevoel voor, dan heeft dat natuurlijk invloed op het gemiddelde. Je zou er onder kunnen blijven maar ook er boven kunnen komen. Ook is belangrijk of je al eerder auto hebt gereden of niet. De Instructeurs kunnen een goede inschatting maken bij de eerste (proef)les.

* Wat ben ik uiteindelijk kwijt voor mijn rij-opleiding?
Dit is afhankelijk van de aantal lessen die je nodig hebt. Op de tarieven pagina vind je een overzicht van al onze prijzen.

* Wanneer moet je in het bezit van de theorie?
Bij aanvang van het praktijk-examen moet je in het bezit zijn van je theorie. Klik hier voor meer informatie over het theorie-examen.

* Wat is de TussenTijdseToets (T.T.T)? En is het verplicht?
klik hier voor meer info

* Hebben jullie een wachttijd?
Wij hebben geen wachttijden. Je kunt dus meteen beginnen met je rijlessen! Dit komt omdat wij voornamelijk compacte opleidingen verzorgen en iedere week examens hebben. Daar de meeste kandidaten slagen voor het examen kunnen wij iedere week nieuwe nieuwe leerlingen plaatsen.

* Waar wordt ik opgehaald en afgezet?
In principe wordt je thuis opgehaald en afgezet. In overleg met je rij-instructeur kun je ook elders worden opgehaald en afgezet (wel binnen ons werkgebied).Denk hierbij aan het station, school, werk, of stage.

* Kan ik tussentijds van pakket wisselen?
Je kunt tussentijds niet van pakket wisselen. Laat je daarom goed adviseren door de rij-instructeur. Mocht je na het pakket nog lessen nodig hebben dan kun je losse lessen bijkopen voor het dan geldende tarief.

* Wat houdt de RIS-opleiding in en doen jullie hier ook aan mee?
De RIS (Rijopleiding In Stappen) houdt in dat je in stappen wordt opgeleid. Deze methode van lesgeven houdt in dat je vervolgens 2 Deeltoetsen aflegt en daarna als laatste het Praktijkexamen. De kosten van de rijopleiding komen mede hierdoor een stuk hoger te liggen. De RIS-opleiding is door het CBR ontwikkeld met het oog op meer kwaliteit in de rij-scholenbranche. Deze aanpak heeft echter geen resultaat als de rijschool toch slecht is. Voordat het Cbr deze methode ontwikkelde gaven wij al les in stappen. Dit is een van de redenen waarom men bij ons toch vaak op of zelfs onder het gemiddelde van 35 rijlessen zit.