Rijlessen

De autorijlessen duren bij Rijschool Da Vinci 50 minuten. Je kan er voor kiezen om 2 lessen achter elkaar te nemen. Wij adviseren alle leerlingen om dit te doen. In 100 minuten kan je meer leren, verder weg gaan met de auto en blijft er ook meer lesstof ” hangen”. Kortom, bloklessen nemen werkt efficiënter, waardoor je over het totaal gezien minder lessen nodig zal hebben.

In het begin van je opleiding hou je je vooral bezig met het onder de knie krijgen van het voertuig. Dit houdt in dat je veel bezig bent met het sturen, gas geven, remmen, koppelen/ontkoppelen en natuurlijk het schakelen.

De lessen worden aangepast aan jouw niveau en de lessen worden stapsgewijs opgebouwd  waardoor je altijd constructief bezig zal zijn en zult merken dat je snel vooruit gaat.

Bij Rijschool Da Vinci heb je altijd een vaste instructeur. Je zult dus niet steeds door andere instructeurs worden  opgehaald, omdat wij van mening zijn dat dit de kwaliteit van jouw rij-opleiding niet ten goede zou komen.

Al onze instructeurs zijn geduldige, bekwame mensen die er alles aan zullen doen om jou zo snel mogelijk aan je rijbewijs te helpen. Dit neemt niet weg dat het vaak ook erg gezellig is tijdens de lessen. Leren staat uiteraard voorop, maar wij zijn van mening dat dit het beste lukt in een ontspannen, positieve sfeer en omgeving waarin de leerling zich op zijn gemak voelt. Daarnaast leert jou instructeur jou natuurlijk steeds beter kennen waardoor hij feilloos kan inspelen op jouw manier van leren in de praktijk. Allemaal zaken die er aan zullen bijdragen dat jij zo snel mogelijk je rijbewijs haalt.

Tot slot vinden wij het logisch dat jij bepaald wanneer je wilt lessen, en waar je opgehaald wordt. De instructeurs zullen zo veel mogelijk rekening houden met jouw wensen.

Heeft u al rijervaring? Dan kunt u bij ons terecht voor een proefles/ intake-les. De rij-instructeur zal tijdens deze rijles een schatting doen van de aantal te volgen rijlessen. En u een pakket adviseren. Ieder pakket is te volgen als een spoed-opleiding. Hiervoor betaalt u hetzelfde tarief!

De proef Begeleid Rijden (2toDrive) is definitief in november ingevoerd. De Tweede Kamer is woensdag 28 november 2010 akkoord gegaan met de maatregel. Dat betekent dat rijinstructeurs vanaf dat moment rijles B mogen geven aan 16,5 jarigen.

Wie mag deelnemen

Om een eventuele plotselinge toestroom van leerlingen van examenkandidaten in de rijschoolbranche en het CBR in te dammen, mogen alleen leerlingen deelnemen die op of na de invoerdatum van 2 to drive 17 jaar worden. BBL-leerlingen die voor beroepschauffeur leren mogen wel praktijkexamen doen als zij al 17 zijn bij start van het experiment.

Jongeren die nu al 17 zijn, kunnen dus wel vanaf november met de praktijklessen beginnen. Zo kunnen ze zonder tijdsdruk de rijopleiding voltooien en kan bijvoorbeeld op de 18e verjaardag het CBR praktijkexamen ingepland worden.

Tussentijdse Toets

De minimale leeftijd voor de Tussentijdse Toets wordt in november verlaagd naar 16,5 jaar. Verder wordt de geldigheid van het theoriecertificaat B, die vanaf 16 jaar gehaald mag worden, verlengd van 12 naar 18 maanden. Alle WRM-bevoegde rijinstructeurs mogen geregistreerd worden als begeleider. Overige begeleiders moeten minimaal 27 jaar oud zijn en minimaal 5 jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Het CBR stelt aparte capaciteit beschikbaar voor het afnemen van examens van 17-jarigen; 750 per week. Daarmee kunnen maximaal 39.000 jongeren het eerste jaar meedoen aan de proef.

Proef Begeleid Rijden

De startdatum van de proef 2toDrive is sinds november 2011 mogelijk.